Audities Passiespelen

Door Theater De Garage - 6 april 2018

AUDITIES TEKSTROLLEN PASSIESPELEN 2020

Nog een kleine twee jaar duurt het tot de première op zondag 10 mei 2020 van de Passiespelen 2020. Een quote van Abbie Chalgoum – hij speelde als nieuwkomer in 2015 de rol van Jezus en oogstte grote lof – over zijn ervaringen in 2015 en de weg daarheen:

Meedoen aan de Passiespelen is niet alleen een fantastische ervaring, maar ook een uitdaging om het allerbeste uit jezelf te halen. Je begint, samen met een professioneel team, aan een reis die zijn weerga niet kent.’

Die ‘bijzondere ervaring en ondergedompeld worden in een weldadig warm bad’, kunt óók u beleven bij de Passiespelen 2020. De Jezusrol is maar voor één persoon weggelegd, maar er zijn zo veel prachtige andere rollen voor mannen en vrouwen, rollen met veel tekst, rollen met beperkte tekst en zelfs rollen zonder tekst (bv. in het Sanhedrin), die eveneens auditie doen. Ze zijn allemaal even belangrijk. Regisseur Cees Rullens: ‘Iedereen speelt een hoofdrol en dat geldt ook de mensen uit het volk en uit het koor.’

Wilt u de uitdaging aangaan en kandideren voor een tekstrol? Meld u zich dan voor uitgebreide informatie en aanmeldformulier bij audities@passiespelen.nl

Minimumleeftijd bij auditie: 14 jaar. De audities vinden vanaf 24 mei 2018 plaats.

Eind juni – donderdag 28 juni 2018 – wordt de rolverdeling bekend gemaakt en de repetities starten dan ergens in de herfst!

Het duurt inderdaad nog ruim twee jaar het alvorens de Passiespelen 2020 – de eenentwintigste Passiespelen sinds 1931 – hun première zullen beleven. Dat lijkt nog lang, doch op 29 maart 2018 hebben beide auteurs, Ineke ter Heege en Jan-Jaap Jansen, hun nieuwe tekst voorgesteld en heeft regisseur Cees Rullens zijn eerste ideeën over zijn regie-opvatting uiteengezet. Het wordt de derde regie van de Passiespelen door Cees Rullens en de waardering voor de artistieke prestatie – regie / decor / muziek / spel / etc. – was met meer dan 85% op 100% zeer positief. Het artistieke team – allen professionals – wordt in de komende maanden ingevuld (decor / kostuums / muziek / e.d.).

Deelnemen aan de Passiespelen is – zie de quote van Abbie Chalgoum – een fantastische belevenis, maar denk er niet te licht over. Het is weliswaar vrijwillig maar niet vrijblijvend; het vraagt veel tijd en inzet:

  • Repetities: vanaf najaar 2018 (voor de tekstrollen) elke week – exclusief vakanties –, in de eindfase twee à drie keer per week (ook op zondagen) en in de slotweken vóٕór de première nagenoeg elke dag.
  • Voorstellingen: in totaal 25 op alle zon- en feestdagen tussen 10 mei en 13 september 2020 – inclusief Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag – en op een viertal zaterdagen eind juli en begin augustus.Een vakantie langer dan vijf dagen zit er in de periode van de voorstellingen dus niet in. Velen brengen hun vakantie door in het nabije Sauerland, de Eifel of de Ardennen en ze komen dan in het weekeinde ‘even terug’ voor de Passiespelen.  Stuur een e-mail naar audities@passiespelen.nlU krijgt dan een informatiepakket toegestuurd met auditiedata, speellijst, repetitieschema, inschrijfformulier en verdere nuttige informatie.  Hoewel momenteel vooral kandidaten voor een tekstrol worden opgeroepen, is het uiteraard ook reeds mogelijk uw belangstelling te melden voor figuratie en/of en voor backstages functies. ‘Handige handjes’ zijn daar zeer welkom (decorbouw / kostuumatelier / e.d.), ook en vooral reeds bij de voorbereiding vanaf eind 2019.  
  • Attentie
  • Stichting Passiespelen Tegelen wordt bij de werving voor de audities ondersteund door o.a. de Vereniging Medewerkers Passiespelen, het Huis voor de Kunsten Limburg en Theater de Garage.
  • Hebt u geen internet > schakel dan familieleden of vrienden in.
  • Meer informatie over de audities en de deelname?
  • Maar daarvoor krijg je ‘levenslang voldoening en rijke ervaring’, aldus de veteranen!
Terug naar het overzicht