Theater de Garage

The fair haired boy - Blue Dew

Foto: Blue Dew

Een optreden van Blue Dew is een reis door de geschiedenis van het oude Ierland.Verhalen over het bestaan van de Ieren in een tijd dat dit werd geteisterd door honger en armoede, maar dat ook hechte vriendschap kende, familieleven en zorgzaamheid voor elkaar. In hun ballades gaven ze uiting aan hun zorgen en verdriet.

In eerdere theatervoorstellingen van Blue Dew zoals “The long Journey home” en “Little Whiskey Child” werd in vertellingen en muziek een beeld geschetst van de grote emigratiestroom naar Amerika rond 1850.  De muziekvoorstelling“The fair-haired boy” vertelt over het avontuur van de Ierse Rowan. Een kleine jongen die zo graag al groot wil zijn dat hij in een sprookjesachtige wereld vol muziek belandt. Een wereld die steeds meer werkelijkheid wordt naar mate hij ouder wordt.

Het speelt in de tijd waarin muzikanten en beroepsvertellers van boerderij naar boerderij trekken. Muzikanten met een onuitputtelijk repertoire van vrolijke melodieën en droevige ballades. Vertellers trekken rond en vertellen hun verhalen bij het vuur van de turfkachel. Zo garanderen muzikanten en vertellers zich van hun dagelijkse hap eten en een plek voor de nacht. Want wie wijst een muzikant de deur die hoop en troost brengt? Wie stuurt een verhalenverteller weg voordat hij het einde van zijn verhaal kent?

 

Entree:

€ 11,-.  CJP/Studentenpas: € 9,75

Reserveren:

077 - 3514252