Jongeren theaterproductie: Hoezo vrijheid!

Door Theater De Garage - 27 november 2019

In het theaterseizoen 2019-2020 wordt er een start gemaakt met een jongeren theaterproductie. Karlijn van Kruchten (jonge theatermaker en speler, geboren in Venlo) gaat de regie uitvoeren. Ze pakt de uitdaging aan om in een redelijk korte periode een performance met en door jongeren neer te zetten

Deze jongeren theaterproductie is door Theater De Garage gekozen in verband met de viering van 75 jaar vrijheid. In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, maar is dat zo?

Thema heeft te maken met vragen als: Hoe beleven verschillende jongeren met verschillende achtergronden vrijheid? En wat is vrijheid eigenlijk? Maximaal 12 jongeren met een vluchtelingen afkomst en Nederlandse jongeren in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar gaan werken in Theater De Garage aan een voorstelling/presentatie etc. Welke vorm wordt gezamenlijk bepaald met de regisseur. “Door middel van theater oefeningen, muzikale opdrachten en elkaar beter leren kennen kunnen we aan de slag gaan met het onderwerp Hoezo vrijheid? We gaan het woord vrijheid op verschillende manieren onderzoeken en ontleden. Doormiddel van fysiek spel en persoonlijke monologen zullen we hiermee aan de slag gaan.” vertelt Karlijn.

De kennismakingsbijeenkomst is op maandag 9 december om 16 uur. Daarna volgen er zo’n 10 repetitie momenten van 2 uur (ook zeker een dag in de kerstvakantie). Op 17 januari vindt een eerste performance/ presentatie plaats.

Er wordt op de maandagen van 16 tot 18 uur gerepeteerd. Deelname is gratis. Echter niet vrijblijvend!

Hou je van spelen, fysiek theater, jezelf uitdagen… doe dan mee. Ervaring is niet belangrijk, enthousiasme en inzet wel!

Dus…ben je tussen de 15 en 18 jaar meld je dan aan via: info@theaterdegarage.nl of bel 077-3514252.

 

Deze jongeren theaterproductie wordt mede gefinancierd door Cultuurimpuls Venlo en Goed Samenleven.

 

 

Terug naar het overzicht