Cursus audiotechniek

Is lichttechniek een onontbeerlijke factor in het theater, dan geldt dat zeker ook voor audiotechniek. Een goede theatervoorstelling is van veel factoren afhankelijk , niet in de laatste plaats van zijn vormgeving. Geluid is daarbij een onmisbaar en heel bepalend item.  Om beginnende technici in de Limburgse toneelwereld de kennis en vaardigheden in de theateraudiotechniek aan te leren organiseert de L.F.A. samen met Theater De Garage deze cursus Audiotechniek. Aandachtspunten hierbij zullen zijn: de basiswerking van een PA, microfoons, bekabeling, versterkers, monitoring en  het mixen van bands, toneel en cabaret in het theater.

Docent is Leon Bartels. Hij geeft les aan het Arcus College geluids techniek en rigging. Verder werkt hij voor het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Bovendien heeft Leon een eigen geluidsstudio.

Op de eerste dag gaan we het hebben over de basis theorie achter de audio techniek en de verschillende toepassingen in verschillende situaties.

Werking van een PA : wat is wat en hoe sluit je het aan.

Monitoring. Speakers. Mengtafel (mixer); -Bekabeling; -Microfoons. Welke en waar voor;  -Di’s; Storingen en het mixen in een theater.

Op de tweede dag gaan we meer praktijk doen. We gaan er een mengpaneel bij pakken en microfoons en gaan zo de verschillende technieken uit proberen. Mengpaneel/monitors/microfoons/computer en di’s aansluiten; Diverse microfoons uitproberen; Monitor techniek

 

Cursusdata: 6 en 7 januari 2018, van 10.00 – 17.00 uur

Kosten: € 150,–