GEANNULEERD! Adieu, mijnheer Hoffman

Deze voorsteling is gearchiveerd!

1-11-2019: Jammer genoeg is deze voorstelling geannuleerd door het gezelschap.  Het geld van de reeds gekochte tickets wordt teruggeboekt.

door: Tongers Nieuw Theater.

Parijs – Mei 1942: het dragen van de gele ster door de Joden is inmiddels verplicht. Op de rand van het failliet vraagt Joseph Haffmann – een Joodse juwelier – aan zijn bediende Pierre om de winkel over te nemen en er te komen wonen met zijn vrouw. In ruil moeten zij hem schuil houden in de kelder. Het jonge koppel aanvaardt het voorstel op één voorwaarde: aangezien Pierre steriel is en hij en zijn vrouw dolgraag een kind zouden willen hebben zal Joseph hiervoor moeten zorgen!

Auteur: Jean-Philippe Daguerre (2017).

Le Figaro 28 mei 2018: Jean-Philppe Daguerre komt met een origineel stuk voor de dag, goed vormgegeven en ijzersterk gespeeld. Een magistrale duik in de harde realiteit van deze zwarte periode van het Frankrijk van Vichy.

“Adieu, monsieur Hoffmann” was in 2018 een van de grote successen van het Festival van Avignon. Een gebeurtenis die ons 75 jaar na de tweede wereldoorlog op krachtige wijze herinnert aan die tijd.

Spel: Sinne Baeten, An Darcis, Luc Maes, Tom Moors, Fabienne Timmermans en Thibault Winants.
Piano: Shaffy Maes.

Terug naar het overzicht

Regie:

Didier Winants

Entree:

€ 13

Reserveren:

  • za 14 dec 2019 20:15