Als het leven je niet meer liefheeft

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Theaterminnend Venlo kent  Hay van Hoorn vooral  van zijn rollen in o.a  de Venlose Revues en het Volkstheater Frans Boermans. Met de monoloog Uitgetredenin 2014 liet hij  een nieuwe kant van zichzelf zien, waarbij een  wens in vervulling ging: alleen op de bühne om mensen te boeien. En met succes. Daarna volgden mooie  voorstellingen als ‘Kelderkrijger’ en ‘Back in Town’.

Bij toeval kwam het manuscript ‘Als het leven je niet meer lief heeft’ van schrijver Alwin Grijseels op zijn pad. Hij werd meteen gegrepen door het liefdesverhaal van  Herman, die onder de gevolgen van dementie zijn leven in de greep probeert te houden.

We zien Herman, gekleed om te vertrekken naar een verzorgingstehuis. De ziekte krijgt meer en meer vat op hem. Hij heeft zichzelf ingesproken boodschappen op cassettebandjes gestuurd om herinneringen levend te houden. Zeker de herinnering aan de grote liefde voor zijn vrouw Rietje.

Bijzondere momenten worden herbeleefd. Soms weet hij het weer. Maar meestal is het raden geblazen. Dan gaat de deurbel en wordt hij opgehaald. Maar gaat Herman mee?

“Als het leven je niet meer liefheeft” is een ontroerende monoloog over  leven met  Alzheimer maar ook  een ode aan de liefde.

Lisette Dickhoff-Evers MMI Ketenregisseur Hulp bij Dementie Regio Noord-Limburg:

“Het script heb ik doorgelezen en het raakt mij. Ik begrijp dat mijnheer van Hoorn zich soms afvraagt of het ‘allemaal’ wel klopt. En ja het klopt. Alles wat beschreven wordt komt voor bij mensen met dementie, een voor ons soms onbegrijpelijke wereld.”

Met muzikale/tekstuele medewerking van : Natasja van Tilburg, Wim Naus en Wim Roeffen.

Met ondersteuning van: Twan Hauzer, Anton Manschot, Vintage Sound Systems Venlo, Hannah Smitsfonds, Scheuten Foundation, I-FourC digitaal werken, Jalema Kantoorartikelen, Koops Boeken, Foto Kino Linders , Gemeente Venlo, Mieke Arts, Kringloopwinkel Het Goed.

Speciale dank:

Lisette Dickhoff-Evers MMI Ketenregisseur Hulp bij Dementie Regio Noord-Limburg

Bibliotheek Venlo Geheugenhuis ‘Voor ik het vergeet’, Theater De Maaspoort, De Zorggroep

 

Deze voorstelling is in het Nederlands. De voorstelling is tevens te zien in Theater De Maaspoort op zondag, 9 december.

Terug naar het overzicht

Regie:

Loek van Rhee

Entree:

€ 12,50

Reserveren:

  • za 17 nov 2018 20:15
  • zo 18 nov 2018 15:00
  • zo 18 nov 2018 20:15
Bestel uw tickets