“Augustus ergens op de vlakte”

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Tongers Nieuw Toneel speelt 

 “AUGUSTUS ergens op de vlakte” speelt zich af op de vlaktes van het uitgestrekte Oklahoma. Het vertelt het verhaal van de familie Weston. Een familie van intelligente, gevoelige mensen met een beangstigende gave om elkaar het leven absoluut onmogelijk te maken. Wanneer de vader des huizes plots spoorloos verdwijnt, verzamelt de familie zich in het ouderlijke huis om elkaar te steunen, maar meteen ook kapot te maken.

Drankorgel Beverly Weston is vermist waardoor de ganse familie samenkomt in het ouderlijke huis in Oklahoma. Violet, de vrouw van Beverly , zit aan de pillen, en jaagt iedereen moeiteloos de gordijnen in door elkeen te wijzen op zijn kleine kantjes en ze uit te vergroten. Augustus is zo een vlijmscherpe analyse hoe de babyboomers er weliswaar zelf op materieel vlak op vooruit zijn gegaan, maar verder dan het eigenbelang zijn ze niet gekomen.

Het theaterstuk August: Osage County van de Amerikaanse toneelauteur Tracy Letts dateert van 2007. Het won een jaar later de befaamde Pulitzerprijs, wordt sindsdien wereldwijd opgevoerd, en werd ook verfilmd met o.a Meryl Streep en Julia Roberts.

Het TNT speelde vorig seizoen de voorstelling “Vier Zusters” : meer dan uitverkocht.

CAST: Karel Daerden, Fabienne Timmermans, Evi Colson, Didier Winants, Kristl Tomsin, Christel Albert, Kris Corswarem, Sinne Baeten, Rik Scheepers, An Darcis, Daniel Luyck, Lore Moors en Julien Swennen

VIDEO

Terug naar het overzicht

Regie:

Hans Rooyaards

Entree:

€ 12,50

Reserveren:

  • za 15 dec 2018 20:15
Bestel uw tickets