Boekpresentatie ZE ZIJN ER NOG | Fons Wijers

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Twee Nederlandse toeristen raken verzeild in een afgelegen dorp in de Karpaten, Roemenië. De mensen daar zien er wat vreemd uit. Een jaar later gaan ze ernaar terug  met een Duitse amateurarcheoloog. Stap voor stap ontdekken ze dat ze te maken hebben met nazaten van neanderthalers, die zich gelijkwaardig aan de Homo sapiens hebben ontwikkeld. Door list en bedrog loopt het uit de hand.

Dit is de basis van de roman ‘Ze zijn er nog’ van Fons Wijers. Het is een verhaal dat intrigeert – verrassend, spannend en met de nodige humor geschreven. Na lezing weet je ook waarom het niet wereldkundig is geworden. De oude steentijd speelt een belangrijke rol, hoewel het verhaal zich in het heden afspeelt.

Het boek wordt gepresenteerd op initiatief van Uitgeverij Gopher. Bezoekers kunnen een gevarieerd programma tegemoet zien. Gastheer Funs Pollux heeft een kort gesprek met de uitgever en zal de schrijver bevragen over de achtergrond, opvallende elementen en over de research.

Voordrachtskunstenaar Kees Verbeek leest enkele passages voor en twee acteurs (Hein Oostdam en Leo Haffmans) verzorgen een korte toneelbewerking van een hoofdstuk. Het eerste exemplaar van het boek zal worden aangeboden aan de wethouder cultuur van de gemeente Venlo, Marij Pollux.

Omdat de stenen vuistbijl een prominente rol speelt in het verhaal zal een expert op dit gebied, Ernest Mols (Drenthe), iets laten zien en vertellen over de steentechnologie van de neanderthalers, met een stuk koeienhuid op zijn linker bovenbeen. Pas op voor de splinters!

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ gratis, wel plaats reserveren via 'bestel uw tickets'

Reserveren:

  • zo 17 okt 2021 15:00
Bestel uw tickets