Tjerk Ridder | Bonne Route!

Deze voorsteling is gearchiveerd!

“Drie maanden buiten leven – zonder het alledaags comfort – heeft mijn wereldbeeld doen kantelen“ 

Tjerk Ridder is theatermaker, muzikant en schrijver. Maar ook reiziger, verteller en inspirator. 

Bonne Route! is zijn nieuwste theaterprogramma – de derde in de reeks onder de vlag ‘Het leven is een reis’, waarin Tjerk ter inspiratie onderweg gaat met een specifiek thema en op een specifieke manier. In Bonne Route! vertelt en zingt hij openhartig over zijn ervaringen tijdens de 1200 km voetreis samen met zijn ezeltje Lodewijk over het Martinuspad van Parijs naar Groningen.

Deze interactieve theatervoorstelling is, net als het pad zelf, geïnspireerd op de persoon van Sint Maarten en heeft als thema’s delen en solidariteit. Wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag? Drie maanden lang iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor man en ezel ontmoette Tjerk spontaan vele mensen én zichzelf. Hij ervaart wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Hij wordt geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen, maar ook met zijn verlangens en de drang naar controle en bezit.

Onder muzikale begeleiding van pianist Jochem Braat en afgewisseld door filmfragmenten en liedjes, laat Tjerk zien wat het met je doet als alledaagse zekerheden niet meer vanzelfsprekend zijn.

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 15

Reserveren:

  • za 30 okt 2021 20:15
Bestel uw tickets