Egbert Derix en Baer Traa | Boomasiel

Deze voorsteling is gearchiveerd!

BOOMASIEL, ons landschap in beweging.

Tijdens dit concert spelen componist/pianist Egbert Derix en zanger/gitarist Baer Traa een selectie uit het album ‘Boomasiel’. Dit album bevat op muziek gezette gedichten van o.a. Frans Budé, Govert Derix en Herman Verweij. Op het album worden ze gesproken door Huub Stapel en gezongen door Baer Traa. Naast Nederlands is er ook Fries en Venloos dialect te horen op ‘Boomasiel’.

Egbert Derix is bekend van zijn samenwerkingen met o.a. Eric Vloeimans, Fish, Supertramp saxofonist John Helliwell, Marillion, de liedcyclus ‘Wandern’ (met bariton Sef Thissen) en solo pianoconcerten. Hij componeerde en speelde de pianomuziek voor de documentaire ‘Noa ’t Zuuje’ en de Avro/Tros serie ‘Olympische Dromen’ van Wilfried de Jong.

Baer Traa, geboren in Venlo, is een talentvolle singer-songwriter die al een aantal jaren succesvol aan de weg timmert met eigen songs die zich bewegen tussen pop, jazz, soul en americana. Hij studeerde aan het conservatorium van Rotterdam en won het Jazz Vocalisten Concours. Teven gaf hij, net als Derix, les aan de Rockacademie in Tilburg.

Tijdens dit optreden zullen Egbert en Baer een verbinding maken tussen het Nederlandstalige repertoire van ‘Boomasiel’ en de Engelstalige songs van Baer.  Een concert vol poëzie, zang, piano en gitaar. Bewegend tussen romantisch klassiek, poppy jazz, intense blues, intiem luisterlied en spannende improvisaties.

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 14

Reserveren:

  • za 11 mrt 2023 20:15
Bestel uw tickets