De Limburgse vloer op | Duurzaamheid?! NIEUWE DATUM

Theater De Garage met thema duurzaamheid:

Met de van TV bekende “De Vloer Op” als inspiratiebron spelen ze met de crème de la crème van het Venloos toneel, in verschillende samenstellingen, onze eigen Limburgse vloer. Ze spelen in het dialect tenzij het voor de scene goed en grappig is “enne Hollander” te gebruiken.

Het publiek en de spelers weten niet wat ze gaan spelen. De spelers zijn getraind om gezamenlijk te improviseren en om scènes ter plekke spannend, humoristisch, ontroerend en levensecht te maken.

Het geheel wordt gepresenteerd door ex-provinciaal toneeladviseur Marnix Mulder. Hij heeft voor de voorstelling het thema duurzaamheid opgepakt en er worden gerichte spelopdrachten aan de spelers gegeven. We zien dilemma’s waar we heden ten dage mee te maken krijgen rondom klimaat, natuur, veiligheid en gezondheid.

Gaan we nog koeien houden? Wel of niet vliegen? Wat kan er op de barbecue?  Een aanval van slimme apparaten…

Naast mooie scènes krijgt het publiek ook een klein inzicht in hoe toneel en theater op een directe en spontane manier heel bijzonder kunnen zijn. Dit gaat van hilarisch tot ontroerend en van realistisch tot absurd. Op de Limburgse vloer is werkelijk alles mogelijk!

De volgende spelers gaan o.a. meedoen: Stan Dekkers, Mirjam Alders, Harry Lucker, Ine Boermans, Annemarie Verberkt en Mariëlle Billekens  en  ?  ?

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 13

Reserveren:

  • za 25 mei 2024 20:15
Bestel uw tickets