Dieter van der Westen en Eric van der Westen | The Sun Will Rise Again

Deze voorsteling is gearchiveerd!

De veelzijdige broers Dieter van der Westen en Eric van der Westen schreven tijdens de coronacrisis voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop met de titel “The Sun Will Rise Again.” Het album dat ze presenteerden vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam werd met veel lof ontvangen in de Nederlandse en Vlaamse pers.
Op “The Sun Will Rise Again” zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric speelt contrabas en verzorgt de backing vocals.
Nb. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee (VOF de Kunst, Gare du Nord) is weggelegd op akoestisch gitaar.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij o.a. met de zes koppige Dieter van der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en samenspeelde met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest.
Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Nederlands bekendste Jazz bassisten en speelde met onder meer Eric Vloeimans, Martin Fondse en de Turkse popster Sezen Aksu.

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana.

Bezetting:
Dieter van der Westen: zang, akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica
Eric van der Westen: contrabas en backing vocals

Duo videos:
The sun will rise again: https://youtu.be/Ezj4F7orpog
St James Infirmary: https://youtu.be/EnTXT3KAzMQ
The tears I’ve trusted: https://youtu.be/yd20Ytnmboo
Website: http://www.dietervanderwesten.com

Acoustic duo Dieter van der Westen en Eric van der Westen.
* Neder-Americana op zijn allerbest. (Heaven Magazine) * Sterke Americanaliedjes (Lust for Life Magazine) * Dit album schreeuwt om live gehoord te worden (Realrootscafe) * Internationale Klasse (M-Podia)

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 13

Reserveren:

  • zo 30 okt 2022 15:00
Bestel uw tickets