Thom Gerrits | Dit zijn de Echte

Thom Gerrits, cabaretier en schrijver. Naast zijn cabaret vol geestige verhalen en gedachtenkronkels schrijft hij liedjes en rap. Thom combineert energiek spelplezier met diepere thema’s en laat geen middel onbenut.

In de voorstelling ’Dit zijn de Echte’ tackelt Thom de grote vraag: Waarom is hij nou gelukkiger dan de rest? Met meeslepende verhalen, liedjes en rapnummers neemt hij je mee op reis in een voorstelling vol wendingen.
De oplettende kijker ontdekt misschien wel het geheim voor een leven vol controle en geluk en de onoplettende kijker wordt misschien wel het gelukkigst!
Thom Gerrits speelt overal en nergens met zijn solovoorstelling, organiseerde cabaretavonden en maakte in het verleden furore met zijn cabaretgroep Simpleton. Hij bereikte de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2022. Nu is hij aan het toeren met zijn eerste avondvullende programma.

OVER THOM GERRITS

Op zijn vijftiende stond hij voor het eerst voor een echte zaal publiek op de volgepakte revueavond van zijn middelbare school. Zijn materiaal bestond uit vijf minuten slechte woordgrappen, vermoedelijk op gunfactor bleek het een succes. Trillend van de adrenaline kwam Thom van het podium af en stamelde spontaan ‘dit was het allerleukste ooit’. Sindsdien is Thom druk in de weer om zijn droom te verwezenlijken. Op deze site kan je vinden hoe zijn creatieve ontwikkeling zich heeft ontvouwd en blijft ontvouwen.

Al vroeg in zijn leven leerde Thom dat hij bijzonder was. Hij was namelijk niet gewoon Tom, maar hij was als enige Thom met een H. Oké, later bleken er ook andere Thoms met een H te zijn, maar voor Thom was hijzelf toch echt de eerste. Voor de zekerheid zegt hij het er toch maar bij wanneer hij zichzelf voorstelt. Want wat niet bijzonder is, kan je wel bijzonder maken en dat is nou net iets waar Thom heel erg van houdt.

Juryrapport Leids Cabaretfestival: Thom is een jonge hond met energie, veel ideeën en een filosofische basis […] hij acteert lekker […] en we verheugen ons op meer van hem!

Juryrapport Amsterdams Kleinkunstfestival: Thom heeft duidelijk een krachtige theaterpresence en staat stevig op het toneel. Hij weet goede, harde overgangen te maken. Hij is slim, snel, handig met taal en presenteert mooie vondsten.

De Gelderlander: Soms speelt hij uitbundig en hilarisch, op andere momenten laat hij kwetsbaarheid zien en de tragiek van het menselijk tekort.

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 14,50

Reserveren:

  • za 18 jan 2025 20:15
Bestel uw tickets