Dromen Vangen

Deze voorsteling is gearchiveerd!

 

In deze voorstelling van In Balans ontmoeten oefentherapie & dans elkaar. Estelle Schatorié is 20 jaar dansdocent en oefentherapeut. Ze begeleidt als oefentherapeut de dansers en danseressen van ArtEZ Vooropleiding Dans Venlo. Sinds 1,5 jaar is ze eigenaar van In Balans, oefentherapie en dans. Hier leert ze mensen om (dansend) het lichaam zo goed en zo gezond mogelijk te gebruiken. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt!

Begrijpen hoe je lichaam en je brein werkt, maakt de motivatie groter om er mee aan de slag te gaan. Tijdens de voorstelling wordt er duidelijk wat er gebeurt met je brein en je lichaam als je slaapt. Waarom is slapen en dromen zo belangrijk? Waarom is het hebben van een droom zo belangrijk bij het revalidatieproces? En droom je als je in coma ligt?

 

De dansvoorstelling is gebaseerd op het verhaal van een patiënt die Estelle Schatorie heeft begeleid. Na een verkeersongeval komt Laila Saveur in een coma terecht. Een nachtmerrie waarin angst en hoop elkaar afwisselen. Na een zwaar revalidatieproces, heeft ze dromen die ze in vervulling wil laten gaan. Eén van die dromen is dat ze weer kan dansen. En al lijkt die droom op dat moment heel ver weg voor haar, samen gaan ze aan de slag. Blijf dromen, want als je de goede inzet, motivatie en mensen om je heen hebt dan kunnen ze uitkomen. Behalve de leerlingen van In Balans, zien jullie Laila weer dansen en stralen in deze voorstelling.

 

Er is een gastoptreden van ArteZ Vooropleiding Dans Venlo . Een aantal dansers uit het hoogste jaar van de opleiding dansen het stuk Opposite Balances, een choreografie die voor hen werd gemaakt door de Spaanse choreograaf Daniel Morales-Perez.  Het stuk vertelt over de wederwaardigheden van jonge mensen: over hun dromen, eenzaamheid, pesten, drang naar vrijheid, acceptatie van hun persoonlijkheid. Deze productie kwam tot stand met financiële steun van het Huis voor de Kunsten Limburg, de Provincie Limburg.

 

Dromen vangen belooft een afwisselende voorstelling te worden waarin oefentherapie en dans elkaar ontmoeten.

 

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Estelle Schatorié

Entree:

€ 10,- (volwassenen) 7,50 (kinderen)

Reserveren:

077-3520017 info@inbalansvenlo.nl
  • vr 20 apr 2018 18:30
  • vr 20 apr 2018 20:30