Een Poppenhuis

Een Poppenhuis van Henrik Ibsen

Het gezin Helmer lijkt volslagen gelukkig.
Moeder Nora is druk met kerstcadeaus, als de zorgzame Torvald bericht krijgt dat hij bevorderd wordt tot directeur van de bank.
Een wonder, want nog niet zo lang geleden was de man des huizes ernstig ziek.
Hij overleeft dankzij een behandeling in een peperduur kuuroord. Torvald weet dat Nora het geld daarvoor krijgt van haar vader.
Onverwacht bezoek werpt ander licht op de herkomst van dat vermogen. Het zet de relatie tussen Nora en haar echtgenoot op scherp.
Torvald wil dat Nora zich aan zijn regels houdt en blijkt niet de begripvolle persoon waar zij hem voor hield.

Het stuk duurt 3 uur incl. een pauze.

Cast: Nora Helmer – Ksenia Marasanova / Torvald Helmer – Auke Nieuwenhuis / Kristine Linde – Emmy van der Meer – Zeetsen / Dr. Rank – Robert Pieschel / Nils Krogstad – Wiets Verhoeven.
Regie – Paul Dekker / Muziek – Irena Scalerica / Kostuums – Kostuumatelier Theatrale Elvira / Make up – Sarah Rafrafi / Beweging – Elsa van der Heijden / Scriptanalyse – Luc Pay
Techniek – Roy van Veen / Productie – Stichting Meisner Toneelacademie / Auteur – Henrik Ibsen

Over Meisner Toneelacademie:
Deze Driejarige Acteursopleiding onder leiding van Paul Dekker is gebaseerd op de Meisner-Esper acteertechniek. Centraal staat het waarachtig handelen en reageren van een karakter, onder verbeelde omstandigheden. Het werk staat open voor eenieder die een oprechte behoefte heeft om zijn acteervaardigheden te trainen.

Uit Wikipedia:
In 2001 werd Een poppenhuis opgenomen in de Werelderfgoedlijst voor documenten, omdat het volgens Unesco een wereldwijde invloed heeft uitgeoefend op maatschappelijke omstandigheden en sociale normen. Het hoofdpersonage Nora Helmer is een symboolfiguur geworden voor de vrouwenemancipatie en wordt wereldwijd gezien als een belangrijk rolmodel. Sinds zijn publicatie heeft het stuk aanleiding gegeven tot controverse en debat, zowel door zijn dramatische opbouw als door zijn ideologische impact.

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 16

Reserveren:

  • di 28 mei 2024 19:30
Bestel uw tickets