Ekaterina Levental | DE WEG

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Indrukwekkend migratieverhaal van gevierde mezzosopraan en harpiste.

“De Weg” vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek. 

“Ik ben zó niets op deze aarde…”

In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. 

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop. 
De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal.

“Weer een station. Ik zie borden Amsterdam”.

Credits:
Tekst en uitvoering: Ekaterina Levental – Regie en vormgeving: Chris Koolmees – De Weg is een productie van: LEKS compagnie. www.LEKS.nu
Meer informatie:https://www.leks.nu/de-weg/

DE WEG; een actuele muziektheater solo voor een breed publiek

  • ‘‘De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.
  • Ekaterina Levental regeert zaal en publiek. Deze voorstelling verdient de kleine zaal van elke schouwburg, van elk cultureel centrum.’ – Guido Lauwaert in Knack.be
Terug naar het overzicht

Regie:

Chris Koolmees

Entree:

€ 15

Reserveren:

  • zo 9 okt 2022 15:00
Bestel uw tickets