EQUINOX (en verdiepingsavonden)

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Op 23 september gebeurt er iets bijzonders: de zon staat loodrecht boven de evenaar en dag en nacht zijn even lang. In paganisme en hekserij bekend als Mabon, duidt dit moment van balans tussen donker en licht op de aantocht van de herfst. Het is een dag om stil te staan bij wat we hebben geoogst deze zomer en waar we dankbaar voor zijn.

Het najaar laat niet op zich wachten en de uitbundige levenskracht van de natuur trekt zich langzaam terug in de aarde. Het is een uitnodiging om zelf ook naar binnen te keren en ons open te stellen voor introspectie en reflectie.

EQUINOX, het nieuwe project van danser en choreografe Sarah Soethoudt, gaat over deze bijzondere laatste maanden van het jaar. Het is een verdiepende ervaring die bestaat uit twee voorstellingen en drie verdiepingsavonden.
EQUINOX start wanneer de herfst begint en eindigt in december met de intrede van de winter.

Deze voorstelling is meer dan een theaterbezoek; het is een cadeau aan jezelf, een ode aan de kracht van de mens en de verbinding tussen al wat leeft.

Data en tijden voorstellingen:
– 23 september 16.00 uur (première) en 19.00 uur – EQUINOX (Mabon). Locatie: Groote Heide Venlo (verzamelen bij Gasterij De Groote Heide)
– 24 september 16.00 uur en 19.00 uur – EQUINOX (Mabon). Locatie: Groote Heide Venlo (verzamelen bij Gasterij De Groote Heide)
– 23 december 9.30 uur – EQUINOX (Yule). Locatie: Barbara’s Weerd te Arcen (verzamel locatie: De IJsvogel) (U krijgt uiterlijk 3 dagen voor aanvang een persoonlijke mail!)

Data en tijden verdiepingsavonden:
– 6 oktober 19.30 uur – verdiepingsavond met choreografe Sarah Soethoudt | workshop verbinding door beweging (geen beweging/danservaring nodig). Locatie: Theater De Garage, Saxenkampstraat 2; zaal open vanaf 19.15 uur (makkelijk zittende kleding dragen a.u.b.)
– 3 november 20.00 uur – verdiepingsavond met Yentl Schattevoet | lezing over hedendaags paganisme en alternatieve religies. Locatie:  Theater De Garage.
– 8 december 20.00 uur – verdiepingsavond met Petroesjka Splint | lezing over heks zijn; een levenswijze. Locatie:  Theater De Garage.

Kosten kaartje: voorstelling €15 | verdiepingsavond €10
Kosten combiticket (hele programma): €50

Let op: je kunt een kaartje kopen voor de losse voorstellingen/verdiepingsavonden óf een combiticket voor het hele programma (dus 1x Mabon, 1x Yule en drie verdiepingsavonden) 
Op alle speellocaties zijn geen stoelen aanwezig. Je bent vrij om zelf een stoel/krukje mee te nemen waarop je kunt zitten tijdens de voorstelling.

EQUINOX is een project van Sarah Soethoudt en is een coproductie met Theater De Garage en Stichting het Limburgs Landschap. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Venlo, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Proeftuin Dans Heerlen, Provincie Limburg en De Maaspoort.

Dansers: Anouk, Ernani, Floor, Jitske, Lieke, Milou, Renée, Renske, Sarah, Stefanie en Yvette
Percussie: Mees Riechelman
Beeld: Renée Verberne

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ vanaf 10 euro

Reserveren:

  • za 23 dec 2023 09:30
Bestel uw tickets