Film Heaven Stood Still/ band The JEMB

  • In samenwerking met Filmtheater De Nieuwe Scene vertonen we de documentaire over het leven en de muziek van de in 2009 overleden Willy DeVille. (Engels ondertiteld) Let op: twee aanvangstijden voor film incl. band. 

De meeslepende documentaire Heaven Stood Still : The Incarnations of Willy DeVille (2022), die het leven en de muziek van een unieke artiest portretteert die zowel bij leven als postuum veel te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ’90.

DeVille begon zijn muziek carrière in de CBGB-punkscene in het New York van de jaren ‘70 met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey in de fabrieksstad Stamford, Connecticut, smeedde hij voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn liefde voor muziek en films waren zijn inspiratie en zijn uitweg naar de grote stad. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, mariachi- en tejanomuziek. Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele en meest romantische figuren van het rocktijdperk.

DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish StrollHey JoeYou Better Move OnDemasiado Corazon. Hij werd genomineerd voor een Academy Award voor het themalied van de film ‘Princess Bride’, stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend.

  • Na afloop een eerbetoon aan DeVille door The JEMB (band met passie voor echte livemuziek)

Denk aan oude rock and roll, blues, country, rock, tex-mex maar bij ons brengen ze een set van 10 tot 12 DeVille songs. Nummers van hem maar ook nummers die hij wel eens live bracht, bv.  Stand by me.

Deze band uit Maasmechelen bestaat uit:
Eric Terwingen: Zang, gitaar, mandoline, trekzak en mondharmonica.
Jos Dresen: Zang en bas.
Alex Thijs: Gitaar en slide gitaar.
Joshua: Drums.
https://youtu.be/WKywHABvgPs?si=nW3104TdHih-rEB5

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 18

Reserveren:

  • zo 28 apr 2024 14:00
  • zo 28 apr 2024 19:30
Bestel uw tickets