Frédérique Arnold & Thyrza van Dieijen |  Held in blauw & Versplinterd/Verwonderd LET OP nieuwe datum

Een double bill van kleinkunstenares Frédérique Arnold & zangeres en songwriter Thyrza van Dieijen. Twee voorstellingen op één avond over afscheid nemen, liefde en herinneren.

Frédérique en Thyrza slaan de handen inéén om een groter publiek te bereiken! Een avond vol eerlijke conferences, Nederlandstalige popmuziek, ontroerende liedteksten en zeker ook een (glim)lach.

HELD IN BLAUW (45 min.) Een kleinkunstvoorstelling over de effecten van een uitzending op het thuisfront. Wat is de keerzijde van een heldendaad? Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel? In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië in de jaren 90. Held in Blauw is een zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad, maar bovenal de effecten daarvan op jezelf. Een oproep om niet langer te zwijgen, maar een vraag te stellen. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt het publiek onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.
Trailer: https://youtu.be/Ohmx56exnLw

VERSPLINTERD/VERWONDERD (45 min.) Een theatraal concert van THYRZA over de vraag wat het leven de moeite waard maakt. Ze brengt muziek van haar album ‘versplinterd / verwonderd’. Een album dat deels ontstond in een periode van rouw. “Het album gaat over schoonheid vinden in de chaos die leven heet.” Want chaos, dat was het leven tijdens het maken van deze plaat. Een pandemie die het leven stillegde en tijd leek te geven om te schrijven. Maar tijdens het maakproces kreeg ze zelf corona, werd haar vader ziek en was ze nog net op tijd hersteld om afscheid van hem te nemen. Na zijn overlijden ontstonden nieuwe nummers en zo werd het album ook een eerbetoon aan hem. THYRZA: “Rouw is rommelig, chaotisch, het neemt ruimte in. Zoveel ruimte, dat ik niet anders kon dan erover schrijven. De nummers die ik al had geschreven sloten naadloos aan bij de nieuwe tracks. Mijn vader kreeg op jonge leeftijd een beroerte, waardoor hij moeilijk kon lopen en spreken. Ik heb hem nooit gezond gekend. Dat hij zo lang in mijn leven zou zijn, had ik nooit verwacht. Zijn optimisme en levenskracht waren een grote inspiratiebron bij het schrijven.”
https://www.youtube.com/watch?v=G3OUg7BTwlw

Musicmaker magazine: “Bij het officiële debuutalbum van Thyrza (van Dieijen) springen direct haar (vinding) rijke songteksten in het oor en de manier waarop ze deze brengt.
Onalledaagse en poëtische zinsneden brengt ze zacht maar kraakhelder (…) Ze geeft haar muziek vrij spel in het rijk der indiepop, die soms dromerig en speels is, maar dan opeens meeslepend en intens.”

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Lotte Middendorp

Entree:

€ 15

Reserveren:

  • za 12 okt 2024 20:15