Harmonia

Deze voorsteling is gearchiveerd!

“Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je emoties zo uit je vingers stromen, het gevoel dat je pijn op je lippen ligt. En dat het enige wat je kan doen is deze prikkels, deze pijn uit je lichaam zetten”.

Harmonia is geboren uit dit gevoel en onbegrip, uit deze woede, slapeloze nachten, zoute wangen, warme omhelzingen, krachtige handen. Die continue spanning en liefde heeft Sima omgezet in iets dat ze kan vastpakken, zodat het niet in haar lichaam verstopt raakt. Iets dat iemand anders ook kan vastpakken, zodat ieders pijn elkaar omhelst zonder dat het ons verstikt.

“Harmonia is niet alleen een stuk dat gaat over rouw. Het stuk gaat over al mijn gedachtes die ik zou willen vertellen, zachtjes uitspreken alsof er prachtige golven van poëzie uit mijn mond stromen. Maar ik zou ze ook willen uitschreeuwen totdat het voelt alsof mijn keel kogels van woorden heeft geschoten. Want wat is het toch gek om 17 jaar te zijn en alles zo diep te voelen. Om een kind te zijn dat op het punt staat een onontkoombare verandering mee te maken”.

Sima Harmonia Czajkowski is 17 jaar oud en haar grootste passie is acteren. “Ik voel me vrij op het podium, het geeft me de mogelijkheid om volledig mezelf te zijn”.
Sima heeft al eerder met twee jongerentheaterproducties van ons theater meegedaan: ‘Hoezo Vrijheid’ en ‘Zorgelijke Jongeren’.

Deze theatervoorstelling (tevens Sima’s profielwerkstuk voor school) is tot stand gekomen met steun van Cultuurimpuls Venlo en Theater De Garage.
Sima heeft begeleiding gekregen van Carla Nijzink (o.a. van Stichting Musical Stella Duce) en Cultuurcoach Mieke Arts.

Terug naar het overzicht

Regie:

Carla Nijzink

Entree:

€ 5 plus eventuele vrije extra gift

Reserveren:

Plaatsen RESERVEREN via info@theaterdegarage.nl of bel 077-3514252
  • do 22 feb 2024 19:00