Het belang van Ernst (GEANNULEERD)

Deze voorsteling is gearchiveerd!

In overleg is besloten deze voorstelling te annuleren, tickethouders krijgen z.s.m. een persoonlijke mail met een voucher!

Het belang van Ernst is een hilarische klucht waarin list en bedrog botsten met ‘hoe het heurt’. De hoop en idealen van de jonge mens nemen het op tegen de mores van de Upperclass Society en hun old-boys network. Geen toneelstuk brengt de oorsprong van het Engelse Sentiment dichterbij dan ‘The Importance of being Earnest’ ofwel ‘Het belang van Ernst’ (van Oscar Wilde).

Het belang van Ernst gaat over twee vrienden van gegoede burgerij die hun bestaan vullen met alles behalve werk. Waar de ene vriend ‘Jack’ het belangrijk vindt om op zeer serieuze wijze een positie in de society te verwerven, vindt de andere vriend ‘Algnernon’ het uitermate belangrijk om zoveel mogelijk plezier te maken. Helaas kunnen beide vrienden naar het blijkt geen succesvol leven leiden zonder noodzakelijk list en bedrog hetgeen zorgt voor de nodige frustratie bij hun verloofden Gwendolen en Cecily.  Als vervolgens ook nog de moeder van Gwendolen ‘Lady Bracknel’ op ‘Hyacint Bucket achtige’ wijze namens de volledige society het huwelijk verbiedt is de chaos compleet en vreest men voor het  geluk van allen. Of kunnen  de butlers, de pastoor of wellicht de lerares Duits redding bieden?

Meer informatie: www.meisneracteerstudio.nl/het-belang-van-ernst

Met Cees-Johan Klopper, Auke Nieuwenhuis en Natasja van Tilburg e.a.

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Paul Dekker

Entree:

€ 15

Reserveren:

077-3514252
  • vr 2 okt 2020 20:15