Inspiratieavond: ‘Een wereld van gemeenschappen’

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Uitnodiging namens het Team Buurten met Talent Venlo: een bijzondere inspiratiebijeenkomst waarbij Floor en Teun ons meenemen in hun wereld van gemeenschappen.
Voor wie: burgerinitiatieven, stichtingen, wijkraden etc. (dus mensen die bezig zijn met dit mooie onderwerp)
Wanneer: donderdag 4 april vanaf 17.00 uur tot 20.30 uur in Theater De Garage. Opgave uiterlijk vóór 27 maart, deelname is gratis. Informele start met een kop soep en een broodje.

“Onlangs is een bijzonder boek op de markt gekomen waarin een wereld van gemeenschappen wordt beschreven. Een wereld van gemeenschappen waarin we ons kunnen herkennen en waarvan onderop werken en doen laat zien, dat succes mogelijk is. Gemeenschapszin is hét thema van deze tijd. In een reeks verhalen en interviews, laat dit boek zien dat het kan en hóe het kan. Een wereld die niet van bovenaf wordt georganiseerd, maar horizontaal, op basis van gelijkwaardigheid en partnerschap. Lokale burgerinitiatieven als bron van inspiratie voor overheden, die te groot en te anoniem zijn geworden en daardoor vastlopen.

Floor Ziegler en Teun Gautier nemen je mee op hun wandelingen door ‘een wereld van gemeenschappen’. Je komt in dorpen en steden waar bewoners opstaan om hun omgeving mooier, duurzamer, meer verbonden te maken. Samen onderweg naar een andere manier van samenwerken, dit zou bijvoorbeeld kunnen door het oprichten van een stadscoöperatie. Floor en Teun kunnen ons met hun mooie ervaringen en voorbeelden meenemen en wellicht op weg helpen om in de toekomst gezamenlijk vorm en inhoud te geven aan ‘een wereld van gemeenschappen’ in Venlo.

Als je trouw blijft aan wie je bent, dan is het heerlijk als je door deze verhalen wandelt en je geraakt wordt. Je herkent je eigen verhaal en passie en dat geeft de burger moed! Vanuit deze herkenning is het idee ontstaan om ons enthousiasme over dit thema met een aantal partijen te delen. Partners in crime, stichtingen en organisaties die ook staan voor het versterken van hun eigen gemeenschap en van onderop werken. Die weten waar de schoen wringt en hoe lastig het soms is om de leefwereld dichter bij de systeemwereld te brengen”.

Vragen die aan bod komen:

  • Wat kan een stadscoöperatie betekenen voor Venlo?
  • Wat zou dan het gemeenschappelijke doel van zo’n Venlose coöperatie zijn?
  • En wat is dan het voordeel voor de gemeenschap(pen) en welke rol kunnen wij hierbij vervullen?

Meer informatie: bel met de projectleiding van Buurten met Talent, Karin 0654713443 of Roel 0621897083
“Wij kijken uit naar een fantastische avond SAMENzijn”! Namens het Team Buurten met Talent Venlo

P.s. Het boek ‘Een wereld van gemeenschappen’, vind je o.a. via https://www.managementboek.nl/boek/9789047716235/een-wereld-van-gemeenschappen-floor-ziegler.
Podcast waarin Floor en Teun geïnterviewd worden. https://open.spotify.com/episode/3agPIcNsWfaLEIAUVd6TK1?si=QZGFDYsgQueXp4jGOVrb7Q

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ Gratis, wel opgeven vóór 27 maart (bel Karin 0654713443)

Reserveren:

0654713443
  • do 4 apr 2024 17:00