Achterkleindochter van Venlonaar Philip Cohen concerteert met Klezmer & Klassiek…

Deze voorsteling is gearchiveerd!

De paraplumaker Philip Cohen is een bekende Joodse Venlonaar die als eerbetoon een plaquette in het stadscentrum van Venlo kreeg voor zijn hulp in de jaren ’30 aan Joodse vluchtelingen die uit Duitsland naar Nederland kwamen.

Ook toen de oorlog uitbrak bleef hij Joden helpen totdat hij in 1943 zelf moest onderduiken. Zijn achterkleindochter Drora Bruck is vandaag de dag een internationaal bekende fluitiste.

Met dank aan Gerrit van der Vorst; zie ook https://floddergatsblog.wordpress.com/2019/02/01/ode-aan-philip-cohen/

 

Om haar grootvader te eren komt ze voor een eenmalig concert naar Nederland (Venlo) en werkt voor dit concert samen met het Nederlandse Duo NIHZ.

Duo NIHZ bestaat uit zangeres/fluitist Sanna van Elst en Bobby Rootveld op gitaar. Dit Nederlandse duo speelt jaarlijks meer dan 120 concerten in meer dan 20 landen met Klezmer, Jiddische liederen, swing jazz en klassieke muziek. Samen met Drora Bruck brengen ze een programma van klassiek tot klezmer met enkele emotionele muzikale odes aan Philip Cohen.

Het concert bevat klassieke muziek voor fluit zoals bijvoorbeeld de Nagtegael van Van Eyck maar ook bekende liederen met Joodse inslag zoals Amsterdam Huilt, Bei Mir Bistu Shejn en Hallelujah van Leonard Cohen.

You Tube Dora Bruck

You Tube NIHZ

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 10,-.

Reserveren:

  • do 28 feb 2019 20:15
Bestel uw tickets