Ksenia Marasanova | ‘Zij zagen oorlog’ Reprise

Deze voorsteling is gearchiveerd!

In ‘Zij zagen Oorlog’ neemt Ksenia Marasanova en regisseur Paul Dekker je mee in het verhaal van vijf mensen die oorlog meemaakten.
Het zijn mensen die keuzes moeten maken. En die keuzes hebben consequenties.
‘Zij zagen Oorlog’ is gebaseerd op de oergevoelens van de mens in oorlog, gevoelens die afkomst en cultuur overstijgen en iedereen herkent.

Het is Ksenia’s tweede soloprogramma. In haar eerste voorstelling ging ze als Pelgrim op zoek naar de ziel van de mens.

Ksenia Marasanova vluchtte op 17-jarige leeftijd uit de USSR om liftend in Amsterdam terecht te komen. Ze groeide op in de Koude Oorlog in Kharkov in het oosten van wat nu Oekraïne is. Ze maakte daar zelf de angst voor een aanval door Navo mee en moest vaak rennen naar schuilkelders. Tijdens de tweede wereldoorlog werd haar geboortestad maar liefst driemaal door de nazi’s veroverd. Daarbij kwam haar halve familie om. Soms als soldaat in de strijd, maar veelal omdat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren.

‘Zij zagen Oorlog’ stond 3 december 2020 in ons theater en door Corona hebben te weinig bezoekers deze indrukwekkende voorstelling kunnen zien en ervaren. Vandaar… nogmaals!!

Kijk voor een filmpje en meer informatie op zijzagenoorlog.nl

De baten van alle voorstellingen van deze reprise van ‘Zij zagen Oorlog’ komen ten goede aan projecten gericht op onderwijs voor Oekraïense vluchtelingen: “Vrede begint bij neutraal onderwijs gericht op eenheid en onvoorwaardelijke gelijkwaardigheid van mensen.” 

Terug naar het overzicht

Regie:

Paul Dekker

Entree:

€ 14,50

Reserveren:

  • zo 20 mrt 2022 15:00
Bestel uw tickets