Mei/Juni: Musicalweekenden van Stichting Musical Stella Duce

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Elk seizoen van Stichting Musical Stella Duce wordt afgesloten met een maand vol met verschillende musicals. Zo staan de leerlingen van Stichting Musical Stella Duce in mei en juni as. in Theater de Garage te popelen om alle ouders/vrienden/bekenden te laten zien waar ze het afgelopen seizoen hard aan hebben gewerkt.  Maar liefst 8 verschillende musicals zullen er deze maanden worden gespeeld.

We noemen ze voor u op en geven gelijk de korte beschrijving.

MINIGROEP met SERVETJES, TAFELLAKEN EN EEN LEKKER HAPJE op Zaterdag 25 mei
In het oergezellige sterrenrestaurant “ PUDDING & VEL” zitten de deftige koppels Mies-An Plas, Mondjepondje en Tartaarsigaar aan voor een heerlijk diner. De lekkerste gerechten worden in de keuken bereid door knedende, roerende en kokende koks. Terwijl de bediening netjes de tafels dekt zoals dat bij gemanierde mensen hoort…….. Nou ja…..Niet helemaal! Het is een drukte van belang en iedereen loopt, danst en zingt er door elkaar! Een laatste snufje zout, het gerecht is echt zo klaar… En dan gaat het toch nog bijna mis! De gasten worden ongeduldig; “waar blijft ons eten nou?” De bediening, de koks, iedereen is in rep en roeren! Maar oma redt! Altijd… Want oma’s zijn de allerliefsten van de hele wereld! AAN TAAAAAAFEL!!!

Daarna komt de Jongerengroep met ‘Urinetown, Zeikstad’ op Zaterdag 25 mei en Zondag 26 mei.
Agent Knuppel neemt u mee in het verhaal van ‘Urinetown’, ook wel Zeikstad genoemd; “Door een twintig jaar lange droogte heerst er een ernstig watertekort waardoor eigen wc-gebruik niet meer is toegestaan. In plaats daarvan moet iedereen, tegen hoge betaling, zijn behoefte doen in openbare toiletten, die worden beheerd door de machtige organisatie Pies in Harmonie. Iemand die zich hier niet aan houdt wordt verbannen naar de strafkolonie Zeikstad. Mensen die hiernaartoe gestuurd worden keren echter niet meer terug…Het smerigste openbaar toilet, waar desondanks lange rijen voor staan, wordt geleid door de rechtlijnige Winniefred Grijpstuivers, geassisteerd door de jonge Bobbie Goud. Wanneer de vader van Bobbie wordt verbannen naar Zeikstad, heeft hij er genoeg van. Dit moet en kan anders. Bobbie luistert naar iemand die hem dierbaar is en volgt zijn hart… Waar dat hem brengt, dat gaat u nu in Zeikstad zien!”

De Speelleergroep heeft de klassieker ‘Roodkapje en de Zeven Dwergen’ eigen gemaakt en laat dit zien op Zaterdag 01 en Zondag 02 juni.
We zijn in het kleine huisje van sneeuwwitje en de zeven dwergen. Het is hartstikke leuk en gezellig. Dan komt de koningin voorbij en biedt sneeuwwitje een appel aan. Dit weigert ze. De koningin zegt dat ze wel een andere manier verzint om van sneeuwwitje af te komen. Ondertussen loopt roodkapje door het bos en gaat samen met een paar vogeltjes op pad. Op hun route door het bos ontmoeten ze nog hans en grietje, een paar jagers en nog veel meer sprookjes figuren. Samen met hen gaan we op een spannend avontuur.

Ook op 1 en 2 juni komt de Musicalgroep 2  met ‘Alice in Wonderland’. Alice zit in het park, samen met haar zus Mathilda, die een erg saai boek aan het lezen is. Alice heeft geen interesse in wat haar zus allemaal vertelt. Dan ziet ze ineens het Witte Konijn met een klok in zijn hand, dat duidelijk enorm veel haast heeft. Alice volgt het konijn tot in het konijnenhol. Dan komt ze terecht bij een kleine deur met een pratende deurknop. Alice verandert eerst in een reus en begint te huilen, waardoor er een zee van tranen ontstaat. Ze drinkt vervolgens een drankje waardoor ze heel klein wordt. Op die manier kan ze door de deur zwemmen en belandt ze in Wonderland. Tijdens haar tocht door Wonderland komt ze allerlei vreemde wezens tegen zoals een Dodo en de Kolderkat. Ook maakt ze tijdens een bizar theekransje kennis met de Hoedenmaker en de Maartse Haas. Uiteindelijk belandt Alice bij de wrede Hartenkoningin, die de scepter zwaait in dit vreemde land. Nadat Alice zich de woede van de koningin op de hals heeft gehaald volgt er een rechtszaak. Hier wordt zij bijgestaan door wonderlandfiguren die ze ook al eerder heeft ontmoet; de Grietjes van de Gouden Zomerdag, Twiedeldie en Twiedeldom en de Rups. Helaas besluit de Koningin haar tot de dood te veroordelen. Maar voordat Alice door het kaartenleger kan worden meegenomen wordt ze wakker naast haar zus en blijkt alles een droom geweest te zijn.

De Orientatiegroep A doet de musical van ‘Dik Trom’ op Zaterdag 08 en Zondag 09 juni.
Dik trom is een vrolijke maar brutale jongen. Bekend in heel het dorp, want iedereen kent Dik Trom. Samen met zijn klasgenootjes haalt hij maar al te graag kattenkwaad uit. Maar door een jongen genaamd Bruin wordt er roet in het eten gegooid. Dik Trom wordt beschuldigd van zaken waar hij niks mee te maken heeft. Samen met zijn vriendinnetje Anneke probeert hij te laten zien dat hij echt een hartje van goud heeft. Kijkt u mee naar de avonturen van Dik Trom?

Musicalgroep 1 gaat op 08 en Zondag 09 juni ‘de Zwanenprinses’ voor jullie opvoeren. De ouders van de kleine prinses Odette en de kleine Prins Derek, zouden het prachtig vinden als hun beider koninkrijken één zouden worden en plannen een huwelijk voor de twee (nu nog ) kinderen.
Elk jaar moeten ze verplicht bij elkaar op vakantie en het worden allesbehalve kameraadjes die twee. Maar als ze volwassenen worden, lijkt het plan van de koninginnen toch te gaan lukken Op een avond is het grote moment aangebroken
waarop Derek Odette ten huwelijk vraagt. Maar door een blunder van Derek besluit Odette om niet op zijn verzoek in te gaan. Op de weg terug naar huis wordt de groep van Odette overvallen en Derek besluit om, wat er ook gebeurt, Odette te vinden. Odette is ondertussen in handen gevallen van de tovenaar Ruigbaard die haar heeft betoverd en die ook in oudere jaren al probeerde het koninkrijk van haar moeder te veroveren, nu probeert hij het opnieuw. Hij had bedacht dat de gemakkelijkste weg om zijn doel te bereiken was, om dan maar te trouwen met Odette…maar daar zijn er twee voor nodig.
Odette probeert intussen de betovering te verbreken en met behulp van haar vriendjes de kikker, de vogel en de schildpad te ontsnappen. Dan is er nog de oude compagnon van Ruigbaard, Zelda, die inmiddels voldoende geschoold is en hebzuchtig genoeg is om te heersen over de wereld. Daarvoor hoef ze alleen de kristallen van de zwarte magie in haar bezit te krijgen. Maar die liggen in de kelders van het kasteel van Dereks moeder.  Probleem!!! En dan hebben we het nog niet gehad over de moeders van Derek en Odette zelf, de koninginnen.
Zal Derek Odette vinden of krijgt Ruigbaard zijn zin? En zal Zelda uiteindelijk heersen? Kom kijken en je weet alles…..

De voorstellingsmaand wordt afgesloten met de Orientatiegroep B dieDe Schone Slaapsters’ gaat spelen op Zaterdag 15 en Zondag 16 juni.
In het koninkrijk van Lodewijk Lekkerbek VII is een kleine prinses geboren, prinses Doornroosje. Iedereen is ontzettend blij en er wordt een groot geboortefeest georganiseerd. Ook alle feeën worden op dit feest uitgenodigd, behalve de slechte fee Diadora. Diadora is woedend en verschijnt toch op het geboortefeest. Als straf spreekt ze een vloek uit over Doornroosje: “Op haar 18e verjaardag zal ze zich prikken aan een spinnewiel en sterven.” Gelukkig weten de drie goede feeën dit te voorkomen, door ervoor te zorgen dat Doornroosje en de hele hofhouding slechts 100 jaar zullen slapen. Het enige probleem is dat Doornroosje alleen kan ontwaken als ze wakker wordt gekust door haar droomprins. Maar wie is die droomprins?

Musicalgroep 3 laatLittle Shop of Horrors’ zien op 15 en 16 juni. In de door Mr. Mushnik gerunde bloemenwinkel werken Audrey, een nerdy bloemenverkoopster die in een stormachtige relatie is verwikkeld met de sadistische tandarts Otto, en Simon, een al net zo nerdy en sullige eenling die stiekem een oogje heeft op Audrey. Vanwege tegenvallende klandizie ziet het er somber uit voor de toekomst van de bloemenwinkel. Totdat Simon op een dag een wel zeer vreemde plant mee naar de winkel brengt, die hij Audrey Twee noemt. Door dit mysterieuze plantje bloeit de belangstelling voor de winkel op en wordt Simon een beroemdheid. Maar wanneer Simon per ongeluk ontdekt dat de plant zich alleen voedt met mensenbloed én zelfs begint te spreken, beginnen de problemen pas echt. Simon en de plant raken uiteindelijk tot elkaar verdoemd; voor deze eeuwige roem moet Simon namelijk wel voldoende menselijke lichamen vinden om de plant tevreden te houden. Uiteindelijke overwint het kwaad. De plant eet Simon en al zijn vrienden en kennissen op.

Al met al … vier weekenden om niet te missen. Reserveer daarom snel je kaarten voor deze leuke voorstellingen.

 

Terug naar het overzicht

Regie:

zie de website van stichting musical stella duce

Entree:

Reserveren:

  • zo 16 jun 2019 14:00
Bestel uw tickets