Mylou Frencken | Minnares

Theater De Garage met thema Gelijke kansen, gelijke rechten:

Minnares, Mylou Frencken wil het graag zijn. Op háár voorwaarden. Op háár manier.

Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde? Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt.  Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér.

In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug. “Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze ondertussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales”. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil nou géén goede minnares zijn?” Van haar valkuilen en struikelingen in de liefde maakt Mylou geen geheim in Minnares.

Openhartig onderzoekt ze de Kunst van het Beminnen – inspiratie, lering en vermaak puttend uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky.

Liedjes van Mylou Frencken (ook bekend als zingende barvrouw in de tv-quiz Met het Mes op Tafel en initiator van het Haarlemse Theater De Liefde) werden diverse keren genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Frenk van der Linden (o.a. journalist en geliefde van Mylou) zal in het voorprogramma een bekende Venlose vrouw interviewen.

 

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 15

Reserveren:

  • zo 10 mrt 2024 15:00
Bestel uw tickets