Nicky Manuputty & Tasilo Pieck | ‘ONS’ VERHAAL

Deze voorsteling is gearchiveerd!

ONS’ VERHAAL – multidisciplinaire voorstelling door saxofonist Nicky Manuputty & gitarist Tasilo Pieck

Achter elke muzikant schuilt een mooi verhaal. Niemand minder dan saxofonist Nicky Manuputty zal speciaal hiervoor naar Nederland komen. Het is voor het eerst dat Nicky zijn eigen verhaal met een groot publiek deelt. Zijn album My Story uit 2012 past perfect bij de autobiografische roman van Tasilo Pieck: En toen was het stil. Deze multidisciplinaire voorstelling is ontstaan om het verhaal achter het succesvolle boek en achter het album My Story aan de man te brengen. Daarin zal de liefde voor muziek de rode draad zijn. De gehele maand mei 2023 zal in het teken staan van verbinding door muziek. Samen delen ze één verhaal: ‘ONS’ VERHAAL

De voorstelling
Een mix van docu-interviews, live-muziek en boeklezingen passeren de revue. Centraal is de Molukse afkomst van beide muzikanten en hoe de liefde voor muziek in de levens van hen verweven is. Vaak is het zelfs een reddingsboei in een hectische tijd. Een intieme ontdekkingsreis waarin de vraag zal worden gesteld hoe belangrijk muziek kan zijn en welke betekenis een ieder geeft aan het maken van muziek en waar dat intense verlangen dan werkelijk vandaan komt.

Over de voorstelling
Het zijn eigenlijk gewone Molukse jongens maar met kwetsbare verhalen. Verhalen die een ieder wel kent, maar niet snel zal prijsgeven. Een inspirerende voorstelling waarmee menig bezoeker zich mee kan identificeren. De muziek door beide muzikanten komt van ver, heeft een diepe emotionele lading, zal harten raken en komt binnen. De voorstelling verbind mensen uit alle culturen want muziek is universeel.

Over Nicky Manuputty
Een saxofonist van wereldformaat die het in Indonesië tot de allerhoogste top heeft gehaald. Echter ging dat niet zonder slag of stoot. Het leven in voormalig concentratiekamp ‘Kamp Vught’ achterlatend en op de bonnefooi naar Jakarta. In Nederland werkte Nicky al samen met o.a. de succesvolle zangeres Do en kwam steeds meer op de radar van de Nederlandse muziek business. Wat bezielde hem om dit alles op te geven?

Over Tasilo Pieck
Tasilo Pieck groeide op in de Molukse wijk en Venlo-Zuid als oudste zoon van een gezin van vier. Al jong ontdekte hij het gitaarspelen en zijn talent bleef niet onopgemerkt. Voor praten en het uiten van emoties is geen plek. Zijn gevoeligheid vindt maar één uitlaatklep en dat is de muziek. Helaas is dat niet voldoende. Een identiteitscrisis en een diepe innerlijke strijd zijn het gevolg.

Over het boek 
In het boek – geschreven door Annemarie Staaks – staan de worstelingen van de Venlose gitarist Tasilo Pieck centraal. Opgegroeid in de getraumatiseerde Molukse cultuur waarin nauwelijks ruimte is voor emoties, kampt Tasilo jarenlang met onverwerkt verdriet en diepgewortelde angsten. Verdoofd door drank en drugs raakt hij steeds verder verwijderd van zichzelf en zijn naasten tot hij als volwassen man letterlijk tot stilstand komt.
En toen was het stil is een boek over het loslaten van pijn van voorgaande generaties, het verliezen en terugvinden van jezelf, en over hoe de zwaarste gevechten in het leven de mooiste dingen kunnen opleveren.

De voorstelling incl. pauze duurt tot ong. 23.00 uur!

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 15

Reserveren:

  • do 18 mei 2023 20:15
Bestel uw tickets