“OLIVEIRAS” Met Magda Mendes en Ward Veenstra

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, schrijft liedjes die stem willen geven aan ongeklonken verhalen. Haar muziek roept een gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast en overleven. In Nederland heeft zij al diverse theatertournees gedaan met de band Luzazul, waarmee zij ook te gast was in het VPRO-programma Vrije Geluiden. Als Fadozangeres heeft zij de afgelopen jaren met haar programma Silêncio een groot publiek weten te bereiken.

Samen met componist en gitarist Ward Veenstra heeft zij een voorstelling gemaakt met als titel Oliveiras. Een verhaal over hoe haar vader, António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. . Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook háár wortels aan haar trékken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Gitarist Ward Veenstra was jarenlang de vaste gitarist van o.a. Nynke Laverman en Mathilde Santing. Daarnaast is hij een veelgevraagd arrangeur die o.a. voor het Metropole orkest gewerkt heeft.

Het filmische karakter van het programma wordt versterkt door twee bijzondere klassieke musici. Op harp Astrid Haring en op bas-trombone Brandt Attema.

 

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 11,-.

Reserveren:

077-3514252
  • vr 6 apr 2018 20:15