Pim van Lommel | Eindeloos Bewustzijn

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Tijdens de ‘maand van de palliatieve zorg’ zijn er, in samenwerking met Hospice Mariaweide, VPTZ,  Filmtheater De Nieuwe Scene en Theater De Garage, twee interessante evenementen georganiseerd.

Pim van Lommel, oud cardioloog van het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem, is bekend om zijn boek ‘Eindeloos Bewustzijn’ en zijn onderzoek naar bijna-dood ervaringen.
Zowel in Nederland als in het buitenland trekt zijn lezing steevast een groot publiek. In zijn boek legt hij stap voor stap uit hoe mensen die klinisch doodzijn een indringende bijna-doodervaring ervaring kunnen hebben.
Een bijna-dood ervaring is de herinnering van alle indrukken tijdens een bijzondere bewustzijnstoestand.
Deze bijzondere bewustzijnstoestand kan ook optreden bij ernstige ziekte of tijdens het stervensproces.
De angst voor de dood verdwijnt, het levensinzicht verandert, waarbij liefde, compassie voor jezelf en voor anderen en de natuur belangrijk wordt.

NB. Boekhandel Koops is aanwezig i.v.m. verkoop van de boeken van Pim van Lommel. Natuurlijk worden deze op verzoek gesigneerd door Pim van Lommel.

Op donderdag 3 november om 19:30 in Filmtheater De Nieuwe Scene de film Het Tibetaanse Dodenboek. Tickets aan de kassa of via deze link https://www.nieuwescene.nl/movies/2068/17/het_tibetaanse_dodenboek 

Het Tibetaanse Dodenboek is een mysterieus geschrift uit de achtste eeuw. Het lag  eeuwenlang begraven in de Himalaya totdat het in de vijftiende eeuw herontdekt werd. De film bestaat uit twee delen en beschrijft de (esoterische) reis die de ziel maakt vanaf sterven tot wedergeboorte.
Ook deze film is gebaseerd op actuele beschrijvingen van bijna-dood ervaringen.
Het verhaal is verfilmd in het afgelegen landschap van Ladakh.
De boodschap van de film is dat de dood niet alleen angst en verdriet oproept maar ook vreugde en bevrijding.

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 15

Reserveren:

  • do 27 okt 2022 14:00