GEANNULEERD Roes met ‘We zullen wel zien waar we terecht komen’ | Ruth Elings met TOBBEN

Deze voorsteling is gearchiveerd!

i.v.m. ziekte kan de voorstelling helaas niet doorgaan, er wordt een nieuwe datum gezocht!!

Op 12 februari 2022 introduceert Theater De Garage de nieuwe generatie theatermakers. Geniet van een middag vol vrouwelijk kleinkunsttalent met een boodschap waarbij Roes, bestaande uit Judith Oosterwijk en Sophie Laurence, en Ruth Ellings hun debuutvoorstellingen spelen. Na afloop gaan de vrouwen van Aangenaam, het feministisch platform voor de regio Noord- en Midden-Limburg, in gesprek met de makers over de thema’s in hun voorstellingen en het vrouwelijk makerschap. Uiteraard mag het publiek meepraten, maar aangenaam achterover leunen en lekker luisteren mag natuurlijk ook!

Roes speelt ‘We zullen wel zien waar we terechtkomen’
In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Ze stuit op existentiële thema’s en wordt meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld destijds nog volledig anders was, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen?

Roes bestaat uit Judith Oosterwijk (1998) en Sophie Laurence (1998) en wanneer Roes iets maakt, weet je zeker dat de rauwe randjes opgezocht zullen worden. De muzikale voorstelling is zowel sprankelend als spraakmakend en gaandeweg zal jij je net zo in – de toch niet zo onbevreesde – Alexine gaan herkennen als Judith en Sophie hebben gedaan. Je zou de voorstelling bijna als persoonlijk kunnen gaan bestempelen, maar misschien komt alles daar wel op neer. Ze zingen over je eenzaam voelen te midden van honderd kamelen, bidden tot een God waar ze niet in geloven en vermengen het heden en verleden, want wat doet Thierry Baudet ineens in die voorstelling?

Ruth Elings speelt TOBBEN
Ruth Elings werd in 1995 geboren in een klein dorpje midden in de Betuwe. Al dromend over een toekomst in de grote stad begon daar haar liefde voor muziek. Nu woont ze in die grote stad en staat ze aan het begin van een heel nieuw avontuur: haar eigen liedjesprogramma’s maken. Tijdens haar Conservatoriumstudie is Ruth begonnen met het schrijven van haar Nederlandstalige repertoire. Met voorbeelden als Annie M.G. Schmidt, Wim Sonneveld en Yentl en de Boer combineert ze haar muzikaliteit met scherpe en grappige teksten. De liedjes uit haar nieuwe programma bleken één gemene deler te hebben: ze zijn uit tobben ontstaan. Haar ietwat wereldvreemdheid zorgt voor een frisse blik op onze manier van leven, de karakters die rondlopen op deze wereld en natuurlijk de wereld zelf. Ruth is in haar onschuld ontwapenend en laat haar publiek tijdens haar voorstelling lachen en soms een beetje huilen, maar zorgt er altijd voor dat je met een heel fijn en gelukkig gevoel het theater verlaat.

Aangenaam:
“Aangenaam is een feministisch platform waar we alle aspecten van het vrouw-zijn bespreken. Puur, eerlijk en ongecensureerd. We gaan in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en elkaar. Bij Aangenaam vind je eerlijke, kwetsbare en krachtige verhalen van vrouwen uit de regio Noord en Midden-Limburg.

Aangenaam is opgericht door Crissy Fila, Nina Bellen, Nanet Hazenbosch en Jill Verberkt, alle vier opgegroeid in Venlo. Inmiddels hebben ze zich ontpopt tot ware feministen en willen ze niets liever dan de positie van de vrouw versterken en een fijne plek creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf durft te zijn.

You’ve got questions. We’ve got ‘em too. Laten we samen op zoek gaan naar antwoorden.”

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 13

Reserveren:

  • zo 6 mrt 2022 15:00