(S)exposure

Deze voorsteling is gearchiveerd!

HOE DENK JIJ OVER SEX?

Amy, een prostituee, wordt geïnterviewd door een documentairemaker over haar werk en wat haar beweegt. Het openhartige gesprek tussen beiden is een spel van aftasten, confronteren, bloot geven en onderwerping. Het stuk schuurt en daagt uit. Een ding is zeker na de rollercoaster dat Sexposure heet zijn de grenzen van het zwart/wit denken over seks en sekswerkers niet meer zo scherp.

Eendimensionaal gezien gaat het toneelstuk over een documentairemaker die een film wil maken over prostitutie. Tweedimensionaal is het publiek getuige van een dialoog tussen Amy en de interviewer over haar leven, keuzes en ervaringen.

Boodschap en thematiek zijn man/vrouw verhoudingen in het algemeen en vrouwelijke seksualiteit versus maatschappelijke context. Beoogd resultaat is dat het publiek zichzelf de vraag stelt: ‘Hoe denk ik over…seks, prostitutie, man/vrouw verhouding, seksuele vrijheid…’.

Actueler kan het bijna niet met de huidige maatschappelijke discussie over slutshaming, sexting en #metoo. Opnieuw worden grenzen opgezocht in een maatschappelijke discussie. Zoeken wij nieuwe vrijheden of duidelijke grenzen? Wat definieert ons, hoe beoordelen anderen ons en hoe verhouden wij ten opzichten van elkaar? Deze huidige algemene zoektocht wordt in het toneelstuk herleidt naar twee thema’s; de man/vrouwverhoudingen en vrouwelijke seksualiteit in een maatschappelijke context. We nodigen de toeschouwer uit kritisch na te denken over zijn/haar mening hieromtrent oftewel ‘Keur jij het goed’?

Voor de cast zie.

 

Terug naar het overzicht

Regie:

Stefan van der Heijden

Entree:

€ 10,-.

Reserveren:

  • vr 14 dec 2018 20:15