“Spijt” door PUUR Theater Reuver

Deze voorsteling is gearchiveerd!

PUUR Theater Reuver komt in april met een musical over pesten en treiteren: Spijt! De musical zal maar liefst vier keer te zien zijn. Naast twee voorstellingen in de repetitielocatie BC Broekhin in Reuver zullen er twee voorstellingen in Theater De Garage in Venlo worden opgevoerd.

 

Spijt! de musical

De musical – naar het gelijknamige boek van Carry Slee – draagt een actueel maatschappelijk thema. Kent niet iedere school een pestkop, een slachtoffer en een horde meelopers? Maar wat doe je eraan? Durf jij als bezoeker de confrontatie met jezelf aan: ben je een meeloper of neem jij het op voor het slachtoffer…?

 

Zijn tas bij een meer in de buurt?

Jochem wordt dagelijks gepest en getreiterd. Er zijn weinig klasgenoten die hem bijstaan. David zou wel willen maar die is ook heel druk met z’n band en z’n verliefdheid op Vera. Op het grote schoolfeest gaat het mis. Jochem wordt dronken gevoerd, David denkt dat Vera met een ander zoent en is woedend. Als Jochem hem om hulp vraagt, is hij zo kwaad dat hij wegloopt.

Die nacht lijkt Jochem spoorloos verdwenen. Van huis weggelopen. Nergens meer te vinden. David en Vera gaan op zoek, en vinden zijn tas bij een meer in de buurt…

 

De voorstelling begint bij het einde

De productie – onder regie van Yentl Evers – is een raamwerk waarbinnen de personages tot verantwoording worden geroepen. Zo begint de voorstelling bij het einde, het euvel is geschied. De vertelster van het verhaal neemt zowel de spelers als de bezoekers met slechts enkele decorattributen mee in de gebeurtenissen die voorafgingen. Wat had je kunnen doen om te voorkomen dat Jochem na het feest nergens meer te vinden is?

Zie ook volgende filmpje.

Terug naar het overzicht

Regie:

Yentl Evers

Entree:

€ 12,50 . Student: € 10,-.

Reserveren:

www.puurtheaterreuver.nl/spijt
  • za 7 apr 2018 20:00
  • zo 8 apr 2018 14:00
Bestel uw tickets