Tartuffe

Deze voorsteling is gearchiveerd!

Een zelfverklaarde ‘zielenzorger’ en hypocriete moralist nestelt zich in het gezin van een goedmenend maar al te lichtgelovig burger, die om één of andere reden niet doorheeft, of liever: maar niet wìl inzien, dat die parasiet andere dingen op het oog heeft dan zijn zielenheil, met name geld, bezittingen en vooral de zeer aantrekkelijke dames die het huis blijkbaar bevolken.

Een gezin, zoniet een hele stabiele sociale orde wordt door ’s mans verblinding aan het wankelen gebracht. Even lijkt het erop dat deze brave man – door listige én hilarische vrouwelijke kunstgrepen – na veel moeite tot betere inzichten gebracht kan worden, maar dan komt heel onverwacht een oude ‘jeugdzonde’ toch opnieuw roet in het eten gooien. De ondergang van het gezin lijkt onafwendbaar.

Trailer

https://player.vimeo.com/video/315115427

Crew: schrijver: Molière  vertaling: Jan Werkman  taalcorrectie/scriptanalyse: Luc Pay  regieassistent/taal assistent/souffleur: Sanne Kerkhof  stem-/spraakcoach: Rogier Kappen  stem-/klankcoach: Marlies Janssens  kostuums: Mary Boekema  productie: Bas Roijen en Erwin Dekker

Cast: Mevrouw PernelleAnita Oosterbaan  OrgonAtefrans de Bruin  ElmireNatasja van Tilburg  DamisFloris van Gulik  MarianneEline Havenaar  ValèreCees Johan Klopper  CléanteRalph Remers  Tartuffe Auke Nieuwenhuis  DorinePatricia Quicken  GerechtsdienaarJan van Berkom  Meneer LoyaalWiets Verhoeven  FlipoteKsenia Marasanova – van Veen

Understudy’s – Sanne Kerkhof, Britt Brouwers, Ksenia Marasanova – van Veen, Bob Jacobs

 

De Meisner Acteerstudio

De oorsprong van de Meisner Acteerstudio ligt bij de Acteerstudio Paul Dekker. Sinds (1993) geeft Paul Dekker les in de Meisner methode en sinds 2008 is de Acteerstudio gevestigd in het gebouw van de Koningstheater academie.

De Meisner methode is een professionele acteurstraining die is ontwikkeld door Sanford Meisner en zich in essentie volledig richt op de ontwikkeling van de acteur (amateur en professional). Concreet is de methode een reeks aan oefeningen die de acteur drie jaar lang twee avonden in de week doorloopt om zich te trainen in het ambacht ‘Acteren’. De methode is in Amerika geaccrediteerd als zowel ‘Master’ als ‘Bachelor of Fine arts’. In Europa is de Meisner Acteerstudio een van de weinige scholen waar de Meisner Methode in zijn oorsprong gevolgd kan worden. Indien u hierover meer wilt weten Klik Hier.

Terug naar het overzicht

Regie:

Paul Dekker

Entree:

€ 14

Reserveren:

  • za 22 jun 2019 20:15
Bestel uw tickets