Vooropleiding Musical | Theatermaken

Deze voorsteling is gearchiveerd!

“Op deze avond ziet u het resultaat van het project Theatermaken. Voor het eerst spelen de leerlingen van 4, 5 en 6 een compleet stuk. De leerlingen spelen voor u twee éénakters van Link jongerentheater speciaal geschreven voor deze leeftijdsgroep.
Wat vraagt het om je een rol eigen te maken? De uitdaging van 30 pagina’s tekst uit het hoofd te leren, constant op toneel te zijn. Zo leren ze een karakter te ontwikkelen en uit te diepen. En voor mij als docent een uitdaging om hen hierin te begeleiden. Wat sluit aan bij hun belevingswereld? Waarin kunnen we ze verder helpen? Hoe til je hun spel naar een hoger niveau? En dat allemaal terwijl ze ook gewoon hun Engels en wiskunde moeten leren en sommigen zich voorbereiden op audities.
Ik heb zelden zo’n talentvol clubje onder mijn hoede gehad. Ik heb alleen maar plezier met ze en ik hoop dat dat op u overspringt deze avond.

Heel veel plezier!
Arjan van Twist, docent Theater, Vooropleiding Musical”

Programma:

“Kan een Ezel Dit?”
De 5e en 6e jaars spelen “Kan een Ezel Dit?”. Zeven dieren van allerlei pluimage komen bij elkaar omdat ze toe zijn aan verandering. Maar wat die verandering inhoudt wil nogal verschillen per individu. Waar ze zijn, hoe ze zijn en waarom ze zijn, dat blijft allemaal ter invulling. Schrijver Leon Brill gebruikt dit gegeven om allerlei actuele thema’s de revue te laten passeren.

“STROBOKOP”
De 4e jaars spelen “STROBOKOP”. Acht jongeren hebben een lang weekend weg geboekt in een huisje. Zonder ouders, zonder toezicht, zonder grenzen. Kunnen ze de gevolgen van zoveel vrijheid aan? Op absurdistische wijze verkent de schrijver Glenn Markesteijn wat het gebrek aan grenzen met ons hoofd doet.

Terug naar het overzicht

Regie:

Entree:

€ 10

Reserveren:

  • vr 14 apr 2023 20:00
Bestel uw tickets