VÖSKES & CO extra voorstelling!

Deze voorsteling is gearchiveerd!

NIEUWE CRISIS, NIEUWE KANSEN 

Vöskes & co speelt zich af in de Venlose onderwereld, die wordt gedomineerd door de lepe zakenman Rein Vöskes. In de kredietcrisis heeft hij een aardige slag geslagen, maar dat is alweer een tijdje geleden. Hij verveelt zich dood en broedt samen met zijn rechterhand De Vloë op iets nieuws, maar ze kunnen niets vinden. Dan komt zijn studerende dochter Merel en vertelt dat haar professor heeft gezegd dat er in China een epidemie is uitgebroken die zich hoogstwaarschijnlijk ook naar Europa zal verspreiden. Eureka: nieuwe crisis, nieuwe kansen! Enthousiast bedenken ze een list om hun rivalen de Spraon, de Kreij en de Gier te grazen te nemen.

Zo begint deze door Willem Kurstjens geschreven tweeakter, waarvoor hij zich heeft laten inspireren door oude dierenfabels en de zwarte komedie Volpone van Ben Jonson. Het stuk wordt gespeeld door acteurs uit verschillende verenigingen onder regie van Marion Pingen.

Vöskes & co is een vervolg op Vöskes en De Vloë, dat in 2009 tijdens de kredietcrisis in theater ’t Venijn aan de Maaskade werd opgevoerd. Een vervolg met nieuwe spelers en een nieuwe regisseur, verfrissend anders. Theater De Garage heeft het als regionale productie op haar repertoire gezet.

Spel: 
Vöskes door Frits Leipoldt / De Vloë en Junior door Edwin Tusveld / Merel door Maria van Deursen / Kreij door Jos Aquina / Gier door Marc Verhoeven / Spraon door Leo Smeets /  Lijster door Hein Oostdam
Regie: Marion Pingen
Tekst: Willem Kurstjens
Productie: Theater De Garage en Shinz
Techniek: Peter Paar, Mo Farshi, Chrit van Rijt, Pé Derks
Grime: Cis Vermeer en Hans Heuvelmans 
Muziek: Nico van den Kroonenberg (klarinet)
Fotografie: Peter de Ronde

NB: deze ‘zwarte komedie’ wordt in het dialect opgevoerd.

Terug naar het overzicht

Regie:

Marion Pingen

Entree:

€ 13

Reserveren:

  • do 11 mei 2023 20:15
Bestel uw tickets