Cursus Moderne dans voor volwassenen (start blok 1 op 30 september 2020)

Dansen geeft je vleugels!

Dansen is je vrij voelen, meegesleept worden door muziek, een ware beleving.
Om je danstaal en danskwaliteit te vergroten is gebruik kunnen maken van technische dansvaardigheden een meerwaarde.

 

In de lessen van Grace ervaar je in het bewegingsmateriaal dat de natuurlijke aspecten als gewicht, adem, spanning, ontspanning en zwaartekracht een belangrijke rol spelen. Haar danscombinaties, welke de kern vormen van de les, kenmerken zich als expressief dansmateriaal.

Tevens wordt gewerkt aan moderne danstechnieken voortkomend uit diverse moderne dansstijlen als Limon, Cunningham en Graham (de pioniers van de Moderne dans). De les start met een warming up bestaande uit oefeningen voor een goede lichaamshouding en het bevorderen van coördinatie, lenigheid en kracht.

Op 30 september wordt bij voldoende deelnemers (minimaal 8) gestart om 19.45 uur. De lessen zijn op woensdagavonden en starten om 19.45 en duren tot 21 uur.

Eerste blok data:    30 september (daarna data in onderling overleg met de groep) (12,50 euro per les)
Data blok 2:   volgt later
Data blok 3:    volgt later

Voor informatie en aanmelding: info@theaterdegarage.nl of bel 077-3514252

Over Grace Bellel: ze studeerde af aan de Rotterdamse Dansacademie als docent Moderne dans/Compositie. Na haar studie volgde ze haar passie als danser en werkte vervolgens bij verschillende nationale en internationale dansgezelschappen; Hans Tuerlings (Amsterdam), Villa Danthe (Den Bosch), Xander Vervoort (Amsterdam), Theatergroep ’t Frus (Amsterdam), Wim Vandekeybus (Brussel). Bij het laatste gezelschap danste ze een wereldtournee van 150 voorstellingen van Amerika, Canada, Mexico tot Japan. Vervolgens danste zij in de spraakmakende film ‘La Mentira’(Granada) van filmmaker Walter Verdin en Wim Vandekeybus.

In 1996 keerde ze terug naar Venlo en formeerde ze i.s.m. rockcomponist Rob Frey (GORE) hun eigen gezelschap ‘C.E.T.’ , danste vervolgens bij theatergroep ‘PiT’ en doceerde bij verschillende kunstencentra en (voor-) opleidingen dans. Momenteel werkt ze als choreograaf bij PIUM en is consulent dans bij Huis voor de Kunsten Limburg.