Workshop Lichttechniek in september

Door Theater De Garage - 4 januari 2018

In een theatervoorstelling is licht onontbeerlijk. Licht zorgt voor de juiste sfeer en laat de betekenis van spel en vormgeving tot hun recht komen. Vakmensen die zowel de techniek als artistieke mogelijkheden van licht in de vingers hebben zijn daarom meer dan de kers op de taart. Daartoe bieden wij u deze workshop aan. In een weekend maakt u kennis met de basisbeginselen. Praktische zaken als het omgaan met spots en regelapparatuur, het maken van een lichtplan: het komt allemaal aan de orde. Maar ook de “gedachte achter” het licht: licht moet dienstbaar zijn aan de voorstelling. Veiligheidseisen komen nadrukkelijk aan de orde. Tijdens de workshop wordt er vooral geoefend in teamverband rond zelfgemaakte lichtontwerpen, de theoretische onderbouwing wordt evenmin uit het oog verloren.

Docent is Jos van Reusel. Jos is al 25 jaar freelance theatertechnicus en begeleidt tal van theater- en dansgezelschappen.

De cursus wordt gegeven in het weekend van 15 en 16 september 2018 van 10.00 – 17.00 uur.

De kosten bedragen € 175,–.

 

Terug naar het overzicht