Wijktheater Op de Heide in Tegelen gaat van start!

Door Theater De Garage - 5 juni 2019

START WIJKTHEATER  Op De Heide Tegelen

Op maandag 9 september 2019 start de eerste proefles wijktheater in de wijk Op de Heide.

Waar het bij het wijktheater vooral om gaat is theater door, voor en over de wijk. Het wijktheater is een platform voor ontmoetingen, het uitwisselen van verhalen in een veilige, gezellige ongedwongen sfeer. De bedoeling is om een theatervoorstelling te maken over zaken die spelen in de wijk, iets wat voor je voordeur gebeurt.  En wie kan dat nou beter uitdragen dan de wijkbewoner zelf?

Zowel het thema als deels ook de invulling daarvan gebeurt door de deelnemers die samen naar iets toe werken. De regie is in handen van de ervaren regisseuse Natasja van Tilburg. De organisatie is in handen van Theater de Garage.

Nu denk je misschien, “ik ben toch geen Huub Stapel of Carice van Houten”, maar dat hoeft ook niet. Je mag bijvoorbeeld ook bezig zijn met decor of andere rand voorwaardelijke zaken. Wat vooral van belang is, is dat je  enthousiast bent en plezier in het spel hebt met andere deelnemers.

 

Enkele praktische zaken zijn: iedereen kan meedoen, ervaring in toneel is niet nodig, deelname is gratis (aanwezigheid is een vereiste). De eerste 3 bijeenkomsten zijn bedoeld om kennis te maken en een stuk te ervaren wat toneel spelen is. Na de 3e bijeenkomst  beslis je of je door wilt gaan. Daarna volgen er gedurende 7 maanden wekelijkse bijeenkomsten/repetities en sluiten we af met een voorstelling.

In je agenda plan je de maandagavonden van 19.30 tot 21.30 ‘Wijktheater in het Huis van de Wijk Glazenap (Spechtstraat 58)’.

Twijfel je nog, wil je je aanmelden of heb je nog vragen, bel dan (077-3514252) of mail naar info@theaterdegarage.nl

Foto is van het wijktheater 2017-2018 “Hunkerdingen”.

Terug naar het overzicht