Workshop lichttechniek (op verzoek)

In een theatervoorstelling is licht onontbeerlijk. Licht zorgt voor de juiste sfeer en laat de betekenis van spel en vormgeving tot hun recht komen. Vakmensen die zowel de techniek als artistieke mogelijkheden van licht in de vingers hebben zijn daarom meer dan de ‘kers op de taart’. We bieden u deze workshop aan. In een weekend maakt u kennis met de basisbeginselen. Praktische zaken als het omgaan met spots en regelapparatuur, het maken van een lichtplan: het komt allemaal aan de orde. Maar ook de “gedachte achter” het licht: licht moet dienstbaar zijn aan de voorstelling. Veiligheidseisen komen nadrukkelijk aan de orde. Tijdens de workshop wordt er vooral geoefend in teamverband rond zelfgemaakte lichtontwerpen, de theoretische onderbouwing wordt evenmin uit het oog verloren.

Docent voor deze workshop is Jos van Reusel. Jos is al 25 jaar freelance theatertechnicus en begeleidt tal van theater- en dansgezelschappen.

Heeft u interesse in deze workshop dan horen wij dit graag. Bij voldoende deelnemers kunnen we een weekend gaan plannen later in 2023. Graag interesse kenbaar maken via info@theaterdegarage.nl of even bellen naar Marlie van Ulft 077-3514252